2 Şubat 2011 Çarşamba

Tılsım-ı Kudret süpermiş ulan!



Son zamanlarda sık sık adını duyduğum, gerek cnnturk, gerek hürriyet gerek facebook falan olsun gerekse blog yazarlarının sayfalarında, bir sürü yerde zart diye karşıma çıkan, eşimden dostumdan pek olumlu eleştiriler gelen şu Tılsım-ı Kudret adlı romanı bi okuyayım dedim. Bir de ne göreyim?! Roman cidden harikaymış ulan!

efenim roman milattan önce bi zamanda başlıyor. eski tanrılar, kuş adam anzu falan bir sürü şey var bu bölümde. ama asıl olay ilk muskanın yazılış hikayesi. zaten kitap da bir muskayla ilgili olduğu için bence fevkaladenin fevkinde bir başlangıç olmuş. soluk soluğa sayfaları karıştırırken bir de bakmışım akşam olmuş yanıma koyduğum çay soğumuş hava kararmış beni de bir ürperti almış götürmüşşşş



daha sonra osmanlı imparatorluğuna sarkıyor ki hikaye işte bu bölümler tadından yenmez bi kıvama geliyor. dilin ustaca kullanımı yuh artık dedirtiyooor! baharat tüneli ozanı bodur nafi olsun, ibn-i reşad olsun, zurnacı gıyaseddin efendi, bilge maruh falan bir sürü karakter var ve hepsi de birbirinden kuvvetli. amaaaa kuvvetli dediysem öyle kırıp geçiren tipler değiller. o kadar kuvvetli bir şekilde yazılmışlar ki insan gerçek sanıyor yahu! özellikle ibni reşadın mektupları kendinden geçiriyor okuyanı!



daha sonra ise yazar yerin alt diyarları diye bir yerlere götürüyor okuyanı.. cehennem yani herhalde :) orada altın sikkelerle gözleri dağlanan bi karakter var ki amaaan! eski şehirler sodom ve gomorayı yakan kişi bu adam.. cehennemde soluğum kesildi gece okumaya devam ederken tırstım ne yalan söyleyim ve sabah bitirdim romanı! :)) -evet utanmadan söylerim :) - arada bir de ağlıyorum bu sır olmaktan çıksın artık! :)

ama beni en çok etkileyen bu romanın birçok şeyi usul usul anlatması. yani eski dinler mesela ya da inançlar gibi konuların üzerine gitmiş yazar. işte nasıl anlatsam eski öğretilerden falan bahsediyor yeri geldiğinde. yankıbaba diye bi karakter var mesela sufi falan adam. onun söyledikleri falan çok etkileyici. velhasıl söyleyeceğim odur ki ne korku romanı, ne fantastik ,ne aşk hikayesi bu roman. ama hepsi işte!! hepsininhepsisi!

çizimleri facebook ve romanın da kapağını çizmiş ertaç altınöz adından çizerin sitesinden aldım. artık kızmasın bana niye aldın diye eee reklam da yapıyoruz işte daha en yapayım. sesinizi yükseltmeyiiin!

ayrıca blog aleminde de gezinen bir şahısmış yazar .. bunu da değerlendirmeden geçmeyin derim.

4 yorum:

  1. Yeap!

    Guzel insandır ayrıca Canbaba

    YanıtlaSil
  2. Yok yaf blog dısında tanımıyorum :) kitabın grafik tasarımları vs süreci uzun uzun takip etmiştik :)

    YanıtlaSil
  3. haaaa öyle diyosuun. bakalım sonraki kitap ne zaman çıkacak :)

    YanıtlaSil